images

25 aug 2020

Een leven zoals vakantie (2)

Soms is het tijd om stil te staan; om te zien wat er allemaal al is.
Vorig jaar schreef ik daar al een eerste blog over. Dit jaar hadden we onze camperreis aangepast op Corona. Noorwegen vonden we ‘1 boot te ver’, het werd Denemarken. Alle tijd om daar 3 weken rustig rond te toeren, in redelijk bekend terrein.

Hoe raar ook, die eerste week is vaak wat ‘onwennig’. Heb jij dat ook? Zakelijke beslommeringen die je nog bezighouden terwijl een vakantie bedoeld is om persoonlijk te genieten. Om het leven te leiden zoals jij het bedoeld hebt. Na een dag of zes zaten wij op dat punt.

Toeval bestaat niet. We kwamen aan op een camping die ‘Frydenstrand’ heette, met een plekje pal aan een fjord. En ‘fryden’ is Deens voor genot. Op de een of andere manier leek het alsof we op een plek waren aangekomen waar rust, ruimte en genieten vanzelfsprekend waren. Heel sereen. Het was prachtig weer en in de avond een hele mooie zonsondergang. We hebben meteen besloten om hier een paar dagen te blijven staan. Dit is vakantie voor ons!

En toeval bestaat echt niet: ik heb ‘iets’ met het getal 8. De dag van aankomst daar was 8-8-2020. Mijn vader is van 8-8-32, hij is er al 8-en-twintig jaar niet meer maar zou anders 88 zijn geworden. De numerologie van mijn naam en mijn geboortedatum, mijn sportrugnummer, het huisnummer waar ik ben opgegroeid: de 8 was er altijd. 

Toen ik met mijn bedrijf Rootonde (RooijTonDe) startte, kwam mijn logo-ontwerpster met een infinity (de platliggende 8) in het logo. Geweldig (ze kende mijn ‘verhaal-van-de-acht’ niet) want daar zat een beeldspraak in die echt bij mij past. En ieder die mij kent kan daar eigen beelden bij hebben.

Die infinity neem ik mee in de rest van mijn leven; het houdt nooit op….. Dat is ook de manier waarop ik wil leven. Ik ben op dit moment precies op de leeftijd die mijn vader had toen hij is overleden. Het was hem niet gegund om langer hier te blijven. Maar ik wil nog 25 jaar verder.

Daar baseren wij onze plannen ook op. Of we dat halen? Geen idee en dat is ook totaal niet belangrijk! ZEKERHEID BESTAAT NIET. Het enige wat zeker is, is dat het leven eindig is, maar dat weten we al bij het begin. Het beste wat je dus met je leven kunt doen, is het ten volle te leven alsof het altijd vakantie is.

Is dat makkelijk? Nee, want zo ben ik niet opgegroeid. Wij hadden het vroeger thuis niet breed, dus wij hebben geleerd zuinig te zijn en te sparen voor ‘later’. En wanneer is dat ‘later’ dan? Is dat als we stoppen met werken? En waarom stoppen als ik het leuk vind? Is minderen misschien ook een optie?

Meer tijd nemen om te genieten; meer ‘fryden’. Vaker op vakantie of eigenlijk gewoon een leven zoals vakantie. Doen! Ons lukt het steeds beter; ik wens jou ook hele mooie tijden toe.

En laat een reactie achter als je er ook zo in staat of meer wilt weten of wilt sparren..... Benieuwd. 

info@rootonde.nl