images

19 dec 2017

Goede voornemens Niet doen

Time flies! 2017 loopt alweer ten einde. De start van 2018 zal voor velen weer aanleiding zijn om na te denken over ‘goede voornemens’; het maken van een to-do-list voor het nieuwe jaar. Zo’n lijstje met mooie gedachten waarvan het maar de vraag is of er iets van uit gaat komen. 

Eigenlijk zijn het je persoonlijke teasers geworden. Het geeft even een lekker gevoel om er positief mee bezig te zijn maar tegen februari zijn ze in de spreekwoordelijke prullenbak beland.

Ik ben al lang geleden gestopt met ‘voornemens’. En ja: dan werkt het! Juist door niet te ‘moeten’ krijg ik de ruimte en energie om het te doen. Door een besluit te nemen, aan de slag te gaan, door het niet voor me uit te schuiven.

Het kan anders
Inmiddels weet ik dat het echt anders kan. Dat het gewoon lukt via een ander pad, via een andere afslag op de ‘rootonde’. Geen ‘to-do-lijst’ maar zet eens op een rijtje wat er echt ‘toe doet’. Gun jezelf die laatste dagen van dit jaar de tijd, de rust en de ruimte om na te denken over wat je echt zou willen, wat diep van binnen belangrijk voor je is. Ga lekker wandelen of fietsen; ga hardlopen of misschien wel schaatsen. Kom in beweging en zet je gedachten daarmee ook in beweging.

Je zult zien dat er mooie ideeën ontstaan. Omarm die en ga er echt mee aan de slag. En begin gewoon meteen dit jaar nog. Want als het begin is gemaakt dan is er meer kans op een vervolg. Geen loze beloften aan jezelf maar jezelf trakteren op actie. Voor 2018 wordt het motto “ik doe het al”. Want MORGEN is al begonnen. Doen!

Op naar een fantastisch 2018!