images

01 feb 2021

Heb jij de ballen?

Heb jij de ballen om het beste uit je leven te halen?

Je hoeft niet stoer te zijn of te doen om ‘de ballen’ te hebben voor een goed en leuk leven. Om geluk te vinden door datgene te doen wat bij écht jou past. Dat zit veel vaker in de kleine dan in de grote dingen. Herkenbaar?

In een van mijn trainingen staan we daar uitgebreid bij stil. Wat zijn voor jou de belangrijkste ‘ballen’? Waar zou je eigenlijk de meeste tijd en aandacht aan willen (moeten) besteden? Wat zijn jouw grootste ballen, die je het liefst altijd bij je wilt hebben, altijd mee bezig wilt zijn? Zit daar een rode draad in? Hoe zijn ze verbonden? Ja, we ontdekken dat fysiek.

En als je de ‘grootste’ (lees ‘belangrijkste’) ballen hebt verzameld, welke iets minder grote ballen volgen dan? En hoeveel zijn er dat dan? En hoeveel ruimte is er nog over aan je rode draad?

Stel je eens voor. Ik geef je een opbergbox waar al die ballen in bewaard kunnen blijven. Welke leg je daar dan als eerste in? De grootste of de kleinste? Waar begin je mee om de box zo optimaal mogelijk te benutten? De grootste, toch? En dan de iets minder grote etc. etc. Als laatste gaan de kraaltjes er tussenin. De kleine dingetjes die er ook zijn maar eigenlijk meer ‘vulling’ zijn dan hoofdzaak. Ben jij misschien iemand die heel veel tijd besteed aan ‘kraaltjes’? Teveel? Dat kan ook anders 😊

Ik ga het je voor dit moment even heel makkelijk maken zodat ze je meteen dagelijks houvast geven. Koop je twee grootste ballen in een soort materiaal wat je mooi / leuk / praktisch vindt, gewoon iets wat bij je past. Verbind die met een rode draad en leg ze op een plek waar je ze, door de dag heen, met regelmaat ziet. That’s all. Vanaf nu heb jij je eerste dagelijks houvast gebouwd. Een geheugensteuntje voor als je in de stress raakt of keuzes moet maken. Heeft het iets met die 2 ballen te maken? Niet? Hoe belangrijk is het dan?

En wil je die oefening echt goed en compleet doen? Kom dan eens langs. info@rootonde.nl