images

22 okt 2020

Het leven begint huilend en eindigt lachend

Dat eerste kun je waarschijnlijk niet zoveel aan doen. Ik was er amper en kreeg meteen een pets tegen mijn billen. “Want dan komt er geluid uit” volgens de verloskundige. Het ging al niet zo soepel tijdens mijn geboorte, waardoor mijn allereerste wiegje in het ziekenhuis stond, na een ambulancerit op een strenge winterse dag. En toch heb ik zelf nooit het gevoel gehad van een lastige start.

Ik heb me voorgenomen om anders te eindigen.
Ik ga tevreden en glimlachend weg van deze aardbol is de planning. “Ja doei, dat kan toch helemaal niet dat je dat nu al zeker weet!” hoor ik nu al iemand roepen. Was jij dat? Nee, natuurlijk weet ik dat niet zeker! Want er is niks zeker op deze aardbol, behalve dat het een keer stopt hier. Oftewel:

‘De grootste zekerheid die we hebben is dat zekerheid niet bestaat!’  (tegeltje volgt 😉 )

Daar ben ik wel achter en vandaar dat ik die spreuk bedacht heb.
Wat heb je dus te doen hier: zorgen dat je een zo leuk mogelijk leven leidt samen met de mensen die je lief zijn.

Moeilijker is het eigenlijk niet.
Ja ja, jij hebt mooi kletsen”, ik hoor je weer. Nou neem van mij aan dat ik niet voor het geluk geboren ben. Dat ik al veel op mijn pad heb gekregen waar ik niet om heb gevraagd. Maar misschien heb ik wel juist daardoor ontdekt dat IK degene ben die in MIJN leven keuzes moet maken hoe ik om ga met de dingen die op mijn pad komen. Bij de pakken neerzitten en het je ‘laten overkomen’ is daarin niet helpend. En dat ‘IK’ en ‘MIJN’ geldt voor iedereen.

Ze hebben mij wel eens vergeleken met een pitbull.
Niet dat ik zo snel bijt, maar als ik me ergens in vastbijt dan laat ik niet snel los. Ik denk alleen dat de vergelijking met een Duitse herder meer op zijn plaats is. Van nature heel trouw, actief, fysiek oké, train- en aaibaar, alert, beschermend, blaft als het nodig is maar kan ook heel relaxt zijn.

Terug naar het lachen en huilen.
Zorg er dus voor dat je blijft lachen en dat je zoveel mogelijk leuke dingen doet in je leven. Dat je vasthoudt aan je plannen, die waar nodig bijstuurt maar wel in lijn met je dromen en bijbehorende talenten. “Oh, dus voor jou is dat gesneden koek en allemaal maar simpel?”. Nee dat zeg ik niet, zeker niet! Maar ik weet wel dat het werkt. Die slingers die je op wilt hangen moet je soms zelf maken. Mocht je daar hulp bij kunnen gebruiken: ik weet hoe. 

Een mooie metafoor ter afsluiting.
Ken je het verhaal van de visser? Die zit aan de waterkant. Komt er een verkoper langs die hem uit gaat leggen hoe hij meer vis kan vangen. Dat hem dat meer geld oplevert zodat hij een boot kan kopen. Zodoende meer vissen kan vangen, nog meer kan verdienen, etc. etc. Dat hij dan kan doen wat hij wil voor zijn gezin. Waarop die visser zegt: ‘Wat denk je dat ik nu aan het doen ben?’ .......

Doen wat er voor jou toe doet? info@rootonde.nl