images

15 sep 2020

Hoe loopt jouw baan

Hoe loopt jouw baan? Gaat ie lekker? Heb je je draai gevonden? Niet echt? (maar wil je dat eigenlijk nog niet zeggen) Herkenbaar, wees gerust: je bent niet de enige.

Het is ‘de week van de loop-baan’.
En eigenlijk zou je eerste vraag moeten zijn “heb ik wel een loopbaan nodig?”. Je draai vinden betekent bijna altijd dat je in de praktijk de weg een beetje moet ontdekken die bij je past. Geen strakke lijnen waar je tussen moet blijven, maar een pad met afslagen waar je de beste in wilt ontdekken.

Vrij baan creëren dus; ruimte maken.
Vandaar die foto. Dat heeft er bij mij voor gezorgd dat ik eigenlijk nooit een echt ‘carrière-pad’ heb uitgestippeld. Ik wilde vooral goed worden in mijn werk en van daaruit zien wat zich als volgende stap aandiende. Ik wilde ’s-morgens met plezier uit bed stappen om lekker aan de slag te gaan. Om aan het eind van de dag met een tevreden gevoel naar huis te gaan. En dan die avond nog andere leuke dingen doen. En dat wil ik nog steeds. 

Die insteek heeft me gebracht waar ik nu ben. 
Ik kijk tevreden achterom en nog steeds enthousiast vooruit. Want denk je dat jou achteraf gelukkig maakt? Vertellen dat je bereikt hebt wat je wilde bereiken of een fotoalbum achter laten met herinneringen aan mooie werkmomenten? 

Weet je nog niet hoe?
Dan wordt het tijd om koffie te komen drinken of thee.

info@rootonde.nl