images

26 mei 2020

Knopen doorhakken lastig of niet?

Sommige mensen lijkt het heel makkelijk af te gaan maar voor anderen is het een crime. Ben jij bang om niet de juiste keuze te maken? Daar is een oplossing voor. Als je helder hebt wat je belangrijkste levensdoelen zijn en daarnaar handelt, dan weet je hoe te handelen. 

‘Vertrouw op het proces’ 
Dat is wat ik vaak zeg in onze trainingen van Big Five For Live, want die methodiek helpt je daarin. Sterker nog die geeft garantie!

Als je het moeilijk vindt om te kiezen welk paar schoenen je koopt, hoe doe je dat dan met grote levensbeslissingen? Vaak blijven we daardoor hangen in een situatie waarin we niet optimaal gelukkig zijn. Is het onzekerheid? Is het angst? Is het een gevolg van keuzes die voorheen ‘verkeerd’ zijn uitgepakt. Doorgaan op je automatismen; daar weet je eigenlijk van dat die je niet gelukkig maken. 

Stiekem weten we niet zo goed wat we echt willen. Maar hoe weet je dan wel het juiste te doen? Misschien is dat wel waarom mensen ergens blijven werken terwijl het te weinig voldoening geeft. Of verder gaan in relaties die niet echt het gevoel geven dat er toekomst in zit. Komt dit je bekend voor? Dan zou je eens kunnen ontdekken of de Big five for life-methode van John P. Strelecky een oplossing is voor je.

De Life-Safari van je leven
Strelecky slaagde cum-laude voor zijn studie tot piloot maar een medische keuring maakte een einde aan zijn droom. Hij werd niet gelukkig van het werk wat hij vervolgens oppakte. Hij koos ervoor om alles achter zich te laten en samen met zijn vrouw op wereldreis te gaan. Toen hij in Afrika was en meeging op een safari, ontdekte hij dat veel mensen het succes van die safari baseerden op het aantal dieren dat ze zagen.

Hadden ze alle dieren van de Big Five (de olifant, buffel, leeuw, neushoorn en het luipaard) gezien? Dan was de safari een succes. Hoe meer ‘spots’ hoe groter het succes. Strelecky bedacht dat je op die manier ook naar je leven kunt kijken: Wat zijn de vijf dingen die je gedaan, gezien en ervaren wilt hebben om je leven tot een succes te maken?

Als je echt weet wat je wilt…
Als je weet wat het allerbelangrijkste voor je is, heeft dat zeker consequenties voor jouw leven. Misschien ontdek je dingen die je al jaren wilde maar niet ging doen. Verander je van werk, verhuis je of ga je ook op reis? Misschien wil je iets doen voor het behoud van deze wereld. Misschien ontdek je dat bepaalde mensen om je heen je eerder afremmen dan stimuleren.

Het typische is alleen dat veel mensen dat juist niet aan willen kijken. Waarom? Vanwege ‘gedoe’? Als je ontdekt wat je echt zou willen en wie je eigenlijk echt bent, kan dat confronterend zijn, maar meer nog is het bevrijdend.

Het is nooit te laat om te veranderen ook al is dat ingrijpend
Misschien is het helemaal niet ingrijpend, maar juist een bevestiging dat je goed bezig bent. Het is het waard om het te weten. Jij bent degene die jouw ‘levensmuseum’ vult. Elke dag!!!

Kijk maar eens naar het filmpje van jouw levensmuseum. Bekijk jouw leven met andere ogen.....

Om te zien wat jij er mee kunt klik je naar jouw kans om te starten.