images

28 mrt 2021

mijn droom over minder ziekenhuisbedden

Dromen en doelen blijven belangrijk om uitzicht te houden op andere tijden, op betere tijden voor de meesten van ons. Ik merk aan alles dat HET nu ‘te lang begint te duren’. HET gaat over iets wat er voor zorgt dat we niet NORMAAL kunnen leven. En NORMAAL is blijkbaar dat we zo min mogelijk beperkingen hebben. Of toch niet?

Ik heb een DROOM
Binnenkort kunnen we weer ‘op pad’ en stoppen we onderweg voor een lekkere versnapering op een terras. Blijven daar nog wat langer hangen en eten meteen iets. De volgende ochtend gaan we goedgemutst aan de slag voor het leuke werk dat we doen met al onze collega’s en klanten. Sporten we weer voluit, reizen we naar het buitenland, hebben we plezier met de mensen om ons heen en is er volop keuze in evenementen en activiteiten. Griepvaccinaties zijn niet meer nodig. Een bevattelijke groep krijgt jaarlijks nog wel een C-vaccinatie.

Maar bovenal ……. gaan we gezonder leven! PREVENTIEVER! We hebben uit die lastige C-periode begrepen dat het tijd is voor verandering. Tijd om onze organen functioneel te verwennen. Ooit heeft ‘iemand’ een bepaalde biologie voor ons lijf ‘bedacht’ en die zijn we door de jaren heen vergeten.

In die droom krimpen we de ziekenhuizen in
Omdat we er samen voor zorgen dat er minder bedden nodig zijn. De tekorten aan goed personeel in de zorg worden op een natuurlijke manier opgelost. Door gezonder te eten, meer te bewegen, meer te ontspannen. Door meer te sporten, ontspantijd in te plannen, en extra tijd om gezond te koken. Kortom door te zorgen voor een betere vitaliteit. Betere weerstand zorgt voor minder ‘uitval’, minder stress-perikelen, minder burn-outs. Gevolg: enorme kostenbesparingen en fittere bevolking. ook dat noem ik persoonlijk leiderschap.

PREVENTIEF DENKEN GAAT CURATIEF DENKEN VERVANGEN

Die hele prestatie-economie waar wij in meedraaien kan ook best iets anders georganiseerd worden volgens mij. Kijk eens naar de Scandinavische landen. Zij scoren op gezondheid en geluk beter dan wij. Zij geven een goed voorbeeld; die hele ‘gejaagdheid’ kan anders. Stel je eens voor dat wij beter gaan presteren omdat we meer vrije tijd hebben. Hoe zou dat zijn?

IK DENK ECHT DAT MIJN DROOM UIT KAN KOMEN

En het DOEL?
Het doel is om dat de komende 10 jaar te bereiken:
✅ Door daar samen de schouders onder te zetten.
✅ Door het besef te kweken dat we zelf een bijdrage kunnen leveren aan gezondheidsverbetering.
✅ Door te stoppen met wat we ‘normaal’ zijn gaan noemen in voeding, leefstijl en beweging. Weer GEWOON gezond te gaan leven.
✅ Door de juiste brandstof in de juiste tank te doen en de accu op de juiste plek aan de oplader te verbinden.
✅ Door terug te gaan naar wat eigenlijk NORMAAL zou moeten zijn.
✅ Door duurzaam ook te vertalen naar ‘gezonder.

Ik wens jou een spoedige realisatie van mijn droom en doel.

Help onze gezondheidszorg
Door zelf gezonder te gaan leven.
Maak Nederland fitter door het niet aan een ander over te laten.
Zorg voor de gezondheid van onze volgende generaties door een goed voorbeeld te geven.

Benieuwd wie het hier mee eens is en dit gaat delen.
Dan pas worden we SAMEN weer onze gezondheid de baas.

LEIDERSCHAP BEGINT BIJ JEZELF! 

#rootondeweetdeweg #persoonlijkleiderschap