images

12 jun 2024

mijn eigen pad in een podcast over vitaliteit

Het verhaal van MIJN EIGEN PAD in een podcast. De Vitaliteits Podcast; nr.89.

Uitdagend, kwetsbaar, open, eerlijk, nuchter, anders dan anderen. Ik voel me hier goed bij en daag anderen graag uit om hun pad ook te ontdekken

Want ja, de enige optie is DOEN!
Leven met alles wat er is. Dat is ook jouw grootste recht. Dat heb je bij je geboorte meegekregen.

Dit verhaal gaat niet over mijn werk als mentor, coach, trainer, docent, opsteller, bouwkundige. Ook al kan ik eigenlijk niet anders dan werken op de manier zoals ik leef. Ben ik dankbaar dat ik mag delen zodat anderen sneller ontwikkelen.

In een hele bijzondere podcast van ruim een uur wist @Lisa Huiskamp ‘mijn verhaal’ op een fijne en mooie manier te ‘vangen’.
STRIK EROM, was ons afscheid. En zo voelde het ook. Zo hoort het.

De klik en het wederzijds respect waren gewoon voelbaar; hoe 2 verschillende generaties naadloos aan kunnen sluiten.

Wat in een gesprek tussen ons begon als ‘hé, we zitten eigenlijk best wel op hetzelfde spoor’. Kwam samen in een uitnodiging van Lisa en werd een heel bijzonder gesprek. Haar vitaliteitspodcast nr.89.

Een podcast waarin het thema vitaliteit natuurlijk een belangrijk onderdeel was, onze gezamenlijk passie.
Maar er waren zoveel andere facetten die de revue passeerden.

Hoe leef je je eigen manier in vitaliteit? Waar haal je het lef en vertrouwen vandaan om je eigen weg daarin te gaan? Wat bracht mij naar Kreta? Hoezo ruim 8 kilo afvallen in 1 week en alle bloedwaarden op orde? Hoe diep kun je mentaal en fysiek wel niet gaan? Hoe is Ton’s Experience ontstaan? En wanneer komt dat boek uit?

Welke bijzondere mensen kwamen op mijn pad nadat ik die afslag genomen had? Wie waren er aan mijn zijde toen ik ze nodig had? Waarom is ook hierin ons gezin zo belangrijk voor mij?

Waarom ben ik op papier nog hartpatiënt, maar slik ik al jaren geen medicijnen meer? Waarom zou wat mij betreft gezondheidsleer belangrijker mogen worden en geneeskunde wat minder.

Het dwarrelt heen en weer om steeds weer bij de kern terug te komen. DOEN!
Zien waar je staat, overwegingen, keuzes maken en ervoor gaan. Als hoofd, hart en buik congruent zijn kom je heel ver.

Hoe bestaat het dat ik mijn vertrouwen over kan brengen aan anderen en zoveel vertrouwen durf te hebben in anderen? Alle antwoorden komen zo ongeveer langs; ik denk niet dat ik er al ooit zo openhartig over geweest ben. Ik ben geen verkoper, als ik met dit verhaal anderen kan helpen is dat voldoende. Ik weet dat het voor mij werkt. Mogelijk voor jou ook als je echt wilt.

Als je wilt weten hoe ik in het leven sta. Hoe dat zo ontstaan is. Wat jij daar misschien aan tips uit kunt halen. Wat er allemaal langs kwam waar ik zeker niet om gevraagd had.

Hoe de term ‘een lotje uit de loterij’ voor ons een heel ander perspectief heeft gekregen. Welke keuzes ik gemaakt heb die mogelijk niet direct voor de hand liggen.

Neem dan een uurtje de tijd. Maak er me-time van.
Beluister de podcast. Ga lekker even wandelen met je oortjes in. Of ga op een bankje zitten. Ga aan de bak in de sportschool. En vraag je af: wanneer ga ik het anders doen? Wanneer ga ik echt mijn eigen leven leiden?

Spotify: https://spoti.fi/3VxtiZW
Apple: https://apple.co/4aVcqR2
Google podcasts: https://bit.ly/3zaAMUc

Ik wens je mooie overwegingen. Misschien wil je je mijmeringen met me delen. Dan maak ik daar tijd voor ……….

Een mailtje naar info@rootonde.nl met als titel ‘podcast 89’ is al voldoende. Wees gerust: die mailbox beheer ik zelf.

Leef het leven, geniet, niemand weet hoelang het duurt.
Zekerheid bestaat niet, jouw ding doen wel.
Perfectie bestaat niet, tevredenheid wel.

Fijn dag nog!
Warme groet, Ton