images

12 jul 2021

Over meten en maten

Bijzonder om deze week weer even stil te staan bij mijn ‘zelfstandig’ bestaan.
8 jaar geleden, midden in ‘de crisis’ heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben, na 28 jaar binnen bouwbedrijven, ‘mijn bedrijf’ gestart: Bureau r2o.

Lekkere technische naam voor een bedrijf van een mensenmens in de techniek. Zo werd ik toen al vaak genoemd. Ja, ik hecht eraan dat de menselijke factoor in het werk een factor van belang blijft. Want zonder mensen staat alles stil…

In die tijd, 2013, kwam het bedenken van een leuke eigen gadget op mijn pad door een opdracht bij een meubelmaker. Misschien ken je hem nog: de ‘korte duimstok’ van r2o, speciaal gebouwd in kleine oplage. Niet in China maar gewoon in een duimstokfabriek in NL. Ja echt.

Ik gaf die regelmatig weg aan mijn contacten. Er is veel gereageerd op het opschrift. Moest het taaltechnisch eigenlijk ‘jouw maat’ zijn i.p.v. ‘jou maat’? Voor mij niet; dat was een bewuste keuze. Voor mij gaat het om de inhoud van de tekst. Een soort van leiderschapskeuze.

Ik ben niet zo bezittelijk, ik ben vooral degene die als maatje met je optrekt. Of dat nu in een bouwtraject is binnen Bureau r2o of in een persoonlijk traject binnen Rootonde. Ik ga je niet de maat nemen. Ik ga je helpen er het meeste uit te halen, met een frisse kijk op zaken. En we lopen zover samen op als voor jou nodig is.

8 jaar geleden had ik niet kunnen bedenken waar ik nu sta. En ik kan nu ook niet weten waar ik over 8 jaar weer zal staan. Het mooiste is dat niemand dat weet! Ik ben vast van plan het elke jaar nog mooier te laten worden, ‘in lengte der jaren’ (om het maar bij die duimstok te houden) hetzelfde blijven doen is niet zozeer wat ik nastreef.

Het juiste blijven doen: daar gaat het voor mij wel om. En dat mag in de loop der tijd blijven veranderen. Ik merk dat wij thuis nu ook weer in zo’n overgangsfase zitten. Huis verkocht, tijdelijk wonen, eind van het jaar het nieuwe huis klaar, vakantieplannen, lange termijn plannen. Ja, we hebben een heus 25 jaren plan, want ik ben hier nog lang niet klaar.

En mocht dat onverhoopt wel zo zijn dan heb ik in ieder geval nu geleefd. En leven is nu eenmaal gevaarlijk want iedereen sterft eraan. 😉

Hoe staat het met 'jou' pad?

info@rootonde.nl
#rootondeweetdeweg #persoonlijkleiderschap