images

08 dec 2020

Ter ere van mijn vader

Een bijzonder persoonlijk blog vanwege een hele bijzondere dag: 08-12-2020. Ik draag deze op aan mijn overleden vader. Uit eerbied en wij hebben samen veel, ook met het getal 8.

Vorige week zaterdag belde een vriend
“Hé Ton, hoe gaat ie? Nog steeds topfit? Wat ben je aan het doen?”.
“Ja, alles nog oké hier; ik ben een blog aan het schrijven voor 8 december”.
“Wat ben je aan het doen? Het is zaterdag joh!”
Ja, ik was bezig dit blog te schrijven omdat ik deze zomer tot een hele bijzondere conclusie kwam. Mijn vader is te jong van ons heengegaan. Ik realiseerde me dat hij dit jaar 88 jaar zou zijn geworden en heb zijn aantal levensdagen uitgerekend (21836) en heb die op mijn levenspad gelegd.

Vandaag is exact de dag dat ik datzelfde aantal heb bereikt!
Nu zul je je misschien afvragen hoe bizar is het om dat uit te gaan rekenen. Nou gewoon ik ben (weer) topfit en had het gevoel dat het iets met het getal 8 van doen zou hebben.
En jawel hoor: het ging om 08-12-2020.

Een paar jaar geleden vroeg een opdrachtgever me “of ik iets met getallen had, want jij kunt zoveel kennis ophoesten. Vaak zijn dat ook mensen die veel met techniek en cijfers doen”. Die link had ik nooit gelegd. Ja dat zou zeker zo kunnen zijn. In ieder geval heb ik iets met één getal. Dat is de 8.

Op de een of andere manier kom ik daar steeds bij uit. Toen ik jaren terug iemand ontmoette die veel met numerologie bezig was, wist die me uit te leggen hoe ik mijn naam en mijn geboortedatum kon herleiden tot één getal onder de tien. Je raadt het al: zowel naam als geboortedatum waren een 8.

Toen ik na ging denken over dat getal kwamen er al snel andere associaties bovendrijven. Ik voetbalde altijd met rugnummer 8, mijn geluksnummer was 8, wij woonden op huisnummer 16. En mijn vader? Die is  geboren op 8-8-32, hij zou dit jaar dus 88 zijn geworden.

De 8 is inmiddels verbonden aan mijn bedrijf Rootonde.
Toen ik mijn (bedrijfs-)verhaal vertelde voor een logo (zonder het over de 8 te hebben) kwam mijn ontwerpster terug met een uitwerking waarin een infinity was verwerkt: een horizontale 8.

Nee, ik word niet 8tervolgd door een vreemd verschijnsel, het is gewoon een beetje 8erlijk idee dat die 8 zo verbonden lijkt te zijn met mij. W8 even nu we het daar over hebben. Mijn hartinfarct was ook op de 8ste van de maand, ik werk nu voor het 8ste jaar als zelfstandige, ik voel me m8tig fit en energiek. Wij gaan bijna altijd op vakantie in de 8ste maand en ik heb bed8 dat ik gezond minimaal 88 wil worden.
Waar ik dan weer niks mee heb is met w8en, tr8en of m8ig. Wel met bed8zaam, z8aardig en pr8ig. Allem8ig wat een raar verhaal wordt dit.

Even terug naar het begin.
Ik eerde en bed8 mijn vader vandaag. Pap: ik ga de komende jaren extra mooi maken. Speciaal voor jou!
Dankjewel voor alles wat je voor mij gedaan hebt. Gelukkig heb je nog net mijn eerste jaar als vader mee mogen maken, maakte mijn oudste jou heel blij. Ik ga er voor: voor een gezonde 88.
En vanavond pak ik er eentje op jou en mij. Proost!