images

31 aug 2016

Ver stappen Verstappen of verstapt

Als je leert het model van de wereld van de ander te respecteren ga je ook zien dat iedere actie op meerdere manieren beleefd kan worden. En als je het door hebt ga je het pas echt zien heeft Cruijff ons eens ooit geleerd. Ja, dat is zo!
 
Verstappen in de sport.
Afgelopen weekend was Max Verstappen weer nadrukkelijk in beeld, met acties die de ene waardeert en de ander afkeurt. Ook vanuit verschillende invalshoeken gezien waarschijnlijk.
Noem het een leerproces; wat voor deze 18-jarige tot op heden superieur verloopt. Hij heeft in zijn jonge leven al heeeele verre stappen gemaakt; met een duidelijk doel voor ogen: de beste worden. Heeft hij zich nu verstapt? Wie weet. Van feedback (kritiek kun je veel van leren) wordt je beter als je die ter harte neemt.
In de hondenwereld zouden we dit rangschikken onder roedelgedrag. Een jonge hond die het A-mannetje wil worden. Dan klinkt het eigenlijk wel als “normaal”. Het hoort er bij. 
 
Wat is ver-stappen voor jou?
Hoe staat het met jou doelen? 
Of moet ik vragen waar jouw stip op de horizon ligt? Die heb je; toch?
Ga jij ook ver stappen? Misschien wel letterlijk de 4-daagse wandelen of een Kennedymars. Ik heb al weer een aantal jaren geleden mogen ervaren dat het heel gaaf is om die uitdaging aan te gaan. Om jezelf fysiek te blijven trainen en mentaal te sterken. En JA dan lukt dat ook.
Mentaal en fysiek werken altijd samen. Je kunt je best een keer verstappen maar daar kom je overheen, met congruent gedrag en de kracht om door te gaan. Doe het eens samen met een maatje of coach om elkaar te stimuleren. Het helpt.
 
Zet die stap.
De vakanties zijn weer (bijna) voorbij. Alle mooie ideeën die in je relaxstand zijn boven komen drijven, wat zo goed voelde, wat er fantastisch uitzag, wat lekker klonk. Al die dingen ga je toch oppakken?! 
Doe het en bemerk volgend jaar dat je zelf verre stappen hebt gezet. Je krijgt er misschien geen medaille voor, maar ik kan je vertellen dat de voldoening zeker zo belangrijk is. Het is jouw leven; jouw eigenwaarde! Dan zul je volgend jaar nog meer van die vakantie genieten.
Ga op pad, zet kleine stapjes, je hoeft niet in 1 stap boven aan de trap te staan. 
Gewoon DOEN……  Succes, en een fijn persoonlijk werkjaar.