images

04 feb 2020

Welke rots is jouw rots (2)

In het eerste blog over de rots ging het over mijn rots, over vertrouwen. En toen kwam het idee langs van het ‘rots-model’. En dat idee bleef aan me plakken. Ik ontdekte steeds meer woorden die iets met de rots te maken hadden. Vooral ‘T-rots’ en ‘rotsvast’ krijg ik vaak terug van anderen over mijzelf. Dit gun ik anderen ook zo in hun proces.

Een rots staat voor mij voor iets stevigs maar niet onveranderbaar. Het gaat mee in de tijd. Rotsen zijn in de loop der jaren opgebouwd uit meerdere lagen en gevormd door tijd en getijden. Rotsen staan nauwelijks alleen, ze behoren tot rotsformaties. Ze hebben een stevig fundament wat niet direct zichtbaar is. Soms ‘onderwater’ soms ‘ondergronds’ maar altijd breed uitlopend. De buitenste laag dekt alleen de overige lagen af maar maakt die niet onbereikbaar.

ROTS begint met de R van Rootonde en eindigt met de S van Samen. En de T van Trainen zit er ook nog in. Zou die O dan van Optimisme of Openheid zijn? Ik zie steeds meer verbinding tussen Rootonde en Rots ontstaan.
Welke associatie heb jij met ROTS als je aan mij of Rootonde denkt? Welke invulling zou jij geven aan de O? Benieuwd…..

Info@rootonde.nl  #rootondeweetdeweg #hetkanookanders