Heeft u vragen? info@rootonde.nl Veghel 06 23 57 10 10 logo

De kapstok

Ik krijg wel eens de vraag of er een bepaalde rode draad of doorgaande lijn is in de methodieken / technieken / werkwijze die ik toe pas?
Het antwoord is: JA.

Gregory Bateson
Ik heb afgelopen jaren gemerkt dat het werk van de Britse antropoloog Gregory Bateson (1904-1980) mij daarin inspireert. Zijn model van Logical Levels is mijn kapstok. Het model met zes niveaus geeft een heel mooi verband weer tussen de niveaus waarin wij gelijktijdig (bewust en onbewust) leven en werken. Hoe die niveaus onderling elkaar beïnvloeden. Hoe de ‘bovenliggende’ niveaus bepalend zijn voor de ‘onderliggende’. Hoe congruent gedrag het gevolg kan zijn van overeenstemming in de niveaus.
Zijn model is later door Robert Dilts uitgewerkt tot het model van de Logische Niveaus zoals het wordt toegepast binnen NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren).

Meer weten of overleggen?
Spreekt mijn kapstok je aan? Is het voor jezelf of voor een van je medewerkers? Neem gerust vrijblijvend contact op om eens koffie-thee-water te drinken, live of online, om kennis te maken, te ontdekken of er een klik is en te bespreken wat zou kunnen passen bij je vraag. 

Ik zeg maar zo: “het is gratis maar nooit voor niks” 😉
info@rootonde.nl of 06 23 57 10 10

images