Heeft u vragen? info@rootonde.nl Veghel 06 23 57 10 10 logo

De werkwijze

Trajecten in persoonlijke ontwikkeling of groei uitstippelen, route bepalen, begeleiden en bewaken. Dat is de kern van Rootonde.
In de beeldspraak van ‘actief op pad gaan’ ligt een wereld aan nieuwe kansen verscholen. Die wereld kun je 1-op-1 met mij ontdekken of in een groep.
Die groep kunnen onbekenden zijn met een uitdaging die past bij dezelfde methodiek of bekenden waarmee je juist heel bewust samen een traject gaat doorlopen. Individuele ontwikkeling dus of teamontwikkeling, het is beide mogelijk. Interessant voor bedrijven. Ik heb daardoor ook veel bedrijven als klant.

Ik vergelijk de aanpak vaak met een van mijn hobby’s: motorrijden.
Je (hiervoor ook te lezen: jullie) vertrekt met een helder doel (bestemming) voor ogen. Dat doel bepaal je voor je vertrekt tezamen met een route om dat doel op tijd te kunnen bereiken. Tot zover niks bijzonders zou je zeggen. Dat klopt maar dan begint het. Die route bepaal je vooraf in theorie met de kennis die je al hebt en leert, maar de praktijk kan weerbarstig zijn.

Dat is precies waarom ik ‘mee’ ga. Ik zorg voor begeleiding, leer je alternatieve routes, oplossingen bij wegomleggingen of -opbrekingen. Bij grenzen, te lage viaducten, bootverbindingen en wat je zoal meer kan hinderen. Ik effen soms het pad even of laat je in het stof happen als dat nuttig is. Maar te allen tijde is dat vanuit verbetering ingezet en blijf je zelf aan het stuur. Het is de bedoeling dat jij leert goed te rijden en navigeren zodat je het in volgende situaties zonder mij kunt.

Wat jouw uitdaging ook mag zijn: het is jouw ‘motor’, jouw leven, jouw werk, jouw keuze. En dat bereik je met behulp van coaching en/of training.

Hoezo ‘coaching en/of training’?
Omdat we dat vooraf niet altijd zeker kunnen bepalen. Sommige mensen komen specifiek voor een coachtraject, anderen voor een training. Maar ik heb inmiddels geleerd dat veel coachees gebaat zijn bij een combinatie van coaching met training. 

images


Ontdekken wat je uitdaging is, die helder omschrijven, van daaruit aan de slag met de methodiek die helpend is en wat daar verder bij nodig is. Juist door de (groeps)trainingen af te wisselen met persoonlijke coaching ontstaat er een hele sterke track waarop jij je weg kunt vinden en ik je passende 1-op-1 begeleiding kan bieden. 
Kan het ook volledig een 1-op-1 traject zijn? Ja, dat kan. Als je liever niet in een groep werkt kan het helemaal in een 1-op-1 setting. Meer weten of overleggen?

Spreekt mijn aanpak je aan?
Is het voor jezelf of voor een van je medewerkers? Neem vrijblijvend contact op om eens koffie/thee/water te drinken, live of online. Om kennis te maken, te ontdekken of er een klik is en te bespreken wat zou kunnen passen bij de vraag. Ik zeg maar zo: “het is gratis maar nooit voor niks” 😉  info@rootonde.nl of 06 23 57 10 10