Heeft u vragen? info@rootonde.nl Veghel 06 23 57 10 10 logo

Leven lang leren

VITAAL OUD WORDEN
Daar gaat het in ons leven steeds meer om. Want leeftijd alleen zegt niets in deze tijd. Je wilt op hogere leeftijd nog gezond en actief kunnen zijn. Je wilt blijven reizen, leuke dingen doen en bovenal alles nog goed kunnen ‘volgen’. Dan is het essentieel om fysiek en mentaal actief te blijven en plannen te maken. En daar tijdig mee te beginnen ... .

'Een leven lang leren' of 'een leven lang ontwikkelen'. Kreten die je steeds vaker hoort. Ik noem het liever ‘een leven lang groeien’. Groeien gaat in fasen, met aandacht, met veerkracht, met goede voeding, rust en ruimte. Door fit en actief te blijven. Door goed te doseren. In de hectiek van alledag is het nodig om daar regelmatig bij stil te staan en zodoende de leiding te houden in je eigen leven.

Er zijn inmiddels de nodige onderzoeken rondom het positieve effect op onze leefomstandigheden als gevolg van dat ‘fit’ houden. En ik voeg daar ook gerust een gezond eetpatroon aan toe. Uit eigen ervaring weet ik inmiddels dat dat werkt. Bij mij is op dat vlak de kentering gekomen tijdens een stevige 'expeditie' op Kreta maar dat is natuurlijk niet voor iedereen de weg. En dat is ook (nog) niet waar ik me bedrijfsmatig op richt. Mijn insteek ligt op het inzetten van mentoring, training coaching en opstellingen als basis voor je groei, waarbij ik zelf ook nog steeds groei en me fitter en energieker voel dan toen ik 40 of 50 jaar was. Het beste advies wat ik je kan geven is om er wat vroeger mee te beginnen dan ik gedaan heb. 😉

Met hulp van de overheid
De overheid zet inmiddels in op een ‘Leven Lang Ontwikkelen’ en stimu-leert dat via tegemoetkomingen en kredieten. Die zorgen er mede voor dat ik mijn werk steeds vaker in mag zetten binnen organisaties en bedrijven. Maar in basis moet je natuurlijk zelf willen. Je realiseren dat je door begeleiding verder komt dan door het alleen te proberen. Als werkgever kun je een enorm goede investering doen in je mensen (lees: je bedrijf) door dat te faciliteren.

images

Als sinds het begin in 2016 zit die doorgaande groeilijn verwerkt in mijn visitekaartje.
Gewoon omdat het logisch is! Elke keer weer iets verder en beter.

Vanuit de overweging om te faciliteren krijg ik soms de vraag of er een goedkoper alternatief is. De wedervraag is vaak welke kwaliteit ze zelf leveren, wat dat vraagt en of ze weten wat het kost als iemand niet goed functioneert? Erger nog: als iemand uitvalt.

Ik ben een groot voorstander van een preventieve aanpak. Veel mensen zeggen volmondig ‘ja’ tegen de gedachte ‘voorkomen is beter dan genezen’ maar de praktijk is vaak anders. Terwijl wel eigenlijk wel weten  dat de investering in preventie maar een fractie kost van de anders noodzakelijke curatieve kosten. En nog belangrijker: het voorkomt een hoop ellende, stress, burn-out, bore-out, vervanging, etc

Hoe meer plezier mensen in hun werk en leven hebben hoe beter ze presteren. Dus lees meer op de pagina trajecten
Of neem vrijblijvend contact op.